МЕТОДИ ЗА УДЪЛЖАВАНЕ НА КОСАТА – ЧАСТ 2

Удължаване на косата с помощта на капси

Капси

Капси

Удължаване с капси

Удължаване с капси

 

 

Можем да удължим косата с помощта на малки и метални кръгли капсички, благодарение на които може да носите доста дълго време косата за удължаване, без да я сваляте. Вграждането на капсичките става по 2 начина: или чрез треса, или чрез кичур коса.

Този метод за удължаване е подобен на метода чрез зашиването – просто захващаме кичур от нашата собствена коса и кичур от удължението и подпъхваме в капсата, която механично се притиска със специални клещи.

Може да си вземете капси в различни цветове, но е препоръчително да комбинирате с такъв, който ще подхожда на Вашата грива. Също така, освен цветове, има и различни размери и видове – някои се продават със силиконова покритие, което предпазва косата и не я уврежда при стягането с клещите.

Методът за удължаване на косата чрез капси е добър, защото продължителността на носене на капсите е около 3 месеца. Като се има предвид, че косата всеки месец расте средно с около 1-2 см, е досат добре. След като мине този период, е добре да посетите някой специалист, който да „поднови” вашия аксесоар.

Този начин за удължаване на косата позволява съвсем спокойно да миете, сушите или изправяте с преса Вашата коса.

Времето, което отнема, за да се пставят капсите, е средно около 2-3 часа, а грижата, която трябва да полагате за косата за удължаване, е както и при другите методи, нищо по-различно – използвате подходящите козметични продукти като шампоан, балсам, маска и кристали и е добре да имате под ръка специална четка или гребен за разресване.

При удължаването на коса с капси има един недостатък – в много от случаите в корените, където се захващат кичурите с капсите, косата се накъсва. Затова този метод с капсите се препоръчва на жените с по-гъсти, по-къдрави и по-обемни коси, в никакъв случай на тези представителки на нежния пол, който имат тънки и слаби коси!!!

Удължаване на косатта с кератинови кичури

Удължаване с кератинови кичури

Удължаване с кератинови кичури

Този метод на удължаване на косата чрез кератинови кичури е малко по-различен от останалите. При него се използва не цяли треси коса, а само отделни кичури, които са със специални кератинови капсули и се залепят здраво към основата на кичур от Вашата грива. Залепянето става благодарение на нагрети клещи или фризьорски пистолети за горещо лепило, които разтапят кератина. Какво е кератинът? Кератинът е протеин, който защитава и предпазва косата от износване.
Важно е кичурите от удължената коса и вашите да се захващат съвсем близко, защото когато разстоянията са минимални, няма да си личи разликата.

Времето, което отнема да се постави косата за удължаване чрез този метод, е около 2-3 часа, а продължителността на носене на удължената коса с кератинови кичури е от 2 до 4 месеца, като зависи от това колко бързо расте Вашата собствена коса. След този период е добре да посетите Вашия фризьор, който ще се погрижи за поправката на удълженията. Свалянето става чрез нанасяне на специален разтвор, който стопява кератиновата спойка. Препоръчва се след като свалите кичурите известно време да оставите косата си да почине, за да не се изтощи.

Този метод не е много предпочитан от дамите, защото удължаване на косата с кератинови кичури не щади нито Вашата коса, нито удълженията Ви. Освен това и е доста по-скъпо, отколкото са останалите методи за удължаване на косата.

Това са начините за поставяне на косата за удължаване – различни, според предпочитанията и изискванията на всяка жена. От Вас зависи, кой метод точно ще изберете. Нашата мисия е да Ви разкрием предимствата и недостатъците на всеки един вариант за удължаване на косата, за да може да има прозрачност, за да може да вземете най-доброто решение за себе си. Знайте, че който и от методите за удължаване да изберете, косата за удължаване и жертвите, определено си струват. Красотата ще бъде постигната, независимо кой метод за удължаване изберете – решението е във Вашите ръце!

Subscribe / Share

Comments are closed