МЕТОДИ ЗА УДЪЛЖАВАНЕ НА КОСАТА – ЧАСТ 1

Ако искате Вашето съкровище да е по-дълго, по-гъсто и по-обемно, Вие знаете, че съвсем спокойно може да се доверите на страхотния аксесоар за коса – коса за удължаване. Но се чудите кой начин за удължаване да изберете, на кой метод да се спрете? Начините за удължаване са няколко, но за да изберем най-подходящия за нас, е добре да сме запознати с всички варианти.

Удължаване на коса с клипси/щипки

Щипки/Kлипси

Щипки/Kлипси

Удължаване на косата с щипки/клипси

Удължаване на косата с щипки/клипси

 

Първият начин на удължаване на косата е с клипси (малки метални фиби). Този метод е един от най-разпространените и широко използваеми, на които жените се спират. Представителките на нежния пол се доверяват именно на този метод, защото става сравнително бързо, а и самата коса може да се сваля и слага по Ваше желание.

Слагането на косата за удължаване с клипси не е особено трудно и отнема не повече от няколко минути (приблизително около 5), а с времето поставянето се превръща в навик и отнема от 2 до 3 мин. Този метод е един от най-лесните, защото клипсите представляват фиби „тик-так” и просто отваряш фибичката, поставяш малко от собствената коса и затваряш, и хоп – готово! Благодарение на това, че фибите имат силиконов участък, се прикрепят здраво и е невъзможно да паднат, дори при буря или силен вятър.

Косата за удължаване с клипси може да се носи през целия ден, но вечер, преди да си легнете, по-добре я махнете, за да не се мачка аксесоарът. Така ще избегнете заплитането и допълнителното омазняване. Ако все пак решите да не махате косата за удължаване, то поне я вържете на опашка, за да си спестите главоболията на сутринта.

Грижите за косата за удължаване с клипси не са кой знае какви: косата се измива докато не е на главата 1 път на 2 седмици, използва се подходяща козметика за удължената коса – шампоан, маска, балсам, кристали и това е.

Този вариант за поставяне на косата за удължаване с клипси се препоръчва най-вече на жените, които имат тънки, слаби и изтощени коси, не само защото е най-бързият и един от сравнително най-евтините методи, ами защото е и най-щадящият.

Удължаване на косата чрез зашиване

Удължаване чрез зашиване

Удължаване чрез зашиване

Удължаването на косата чрез зашиване е малко старичък метод и не толкова предпочитан от дамите, защото аксесоарът буквално се зашива за Вашата собствена коса и не може да го сваляте от главата си поне 1-2 месеца. След като изтече това време, отивате да Ви разшият възлите и да отстраните косата. Както сами може да се убедите, този метод не е много удачен, не само заради начина, по който се пришива косата за удължаване, но и защото поддръжката е много по-сложна отколкото на този метод с клипсите, например – изискват се повече време и внимание. Избирайки да удължите косата си чрез зашиване сигурно сте на ясно, че ще спите, ще се къпете и въобще ще парвите всичко, което правите с Вашата собствена коса и с косата за удължаване.

На всеки 1-2 месеца трябва да ходите на така наречената „поправка”, защото собствената Ви коса израства, а с времето косата за удължаване започва да се смъква надолу.

Но не всичко е отрицателно в този метод, има и нещо положително – когато връзвате косата си на опашка това ще става лесно и възлите от зашиването няма да си личат. Освен това косата за удължаване е здраво захваната и няма никакъв шанс да падне.

Времето, което отнема при зашиване на косата за удължаване, е малко по-продължително – около час-два, а методът става по следния начин: тресите се пришиват чрез специални възелчета, които пък са зашити за кичури от собствената Ви коса.

Ако сте от тези представителки на нежния пол, които имат тънки, слаби и изтощени коси, този метод за удължаване на коса чрез зашиване не се препоръчва. Определено косата Ви ще се съсипе, а Вие едва ли искате това!

Comments are closed